GLUTEN & DAIRY FREE chocolate cloud cake

Ko življenje brez glutena in mlečnih izdelkov še bolj slastno kot kadarkoli prej!

Čokoladna torta v oblakih je narejena po receptu Culinary journey by me, le da sem jo sama priredila, da je brez mlečnih izdelkov:)

Pohvale kuharju so zagotovljene, ne glede na to za kakšno praznovanje gre. Je sladica za katero vsaka sprašuje za recept, ker je tako sočna a hkrati lahka in sveža.





Ne samo, da te bo ta torta ponesla v oblake, tudi naredi se jo res hitro in enostavno!


Potrebovala boš:
*150g jedilne čokolade (najrajši uporabim tisto iz Hoferja- rdeč ovoj)
*100g temne čokolade s pomarančno lupinico (najrajši Gorenjko. PS: če je slučajno ne najdeš, kupi bio pomarančo, nastrgaj lupinico in naredi svoj miks temne čokolade s pomarančnim okusom.)
*125g veganskega masla (Uporabljam znamko Alsan) lahko uporabiš tudi kokosovo olje.
*6 jajc
*75g+100g sladkorja
*Kokosova sladka smetana (Lahko jo narediš tudi sama s kokosovim mlekom iz konzerve- recipe)
*Jagode ali maline za dekoracijo:)


Najprej prižgi pečico na 180°C.

Stopiš čokolado na ''parni kopeli''.  Ko se stopi, primešaj maslo ali kokosovo olje. Mešaj dokler ne dobiš homogene zmesi.

V eni posodi penasto/kremasto zmešaj 2 jajca in 4 rumenjake skupaj z 75g sladkorja.
V drugi posodi stepi 4 beljake skupaj s 100g sladkorja v trd sneg.

V zmes z rumenjaki dodaj čokoladno maso, a pazi da je le topla in ne vroča, da rumenjaki ne zakrknejo. Dobro premešaj. Nato počasi dodaj sneg beljakov. Previdmo zmešaj.

Namasti pekač za torto in vanj vlij maso. Peči cca. 35 min na 180 stopinjah.
Počakaj da se shladi. Torta se bo v notranjosti usedla in naredila manjši vdolbino, kamor boš preden postrežeš naložila ''oblake'' kokosove smetane in po želji posula z jagodičevjem.

DOBER TEK!